Chiftele cu ouă de prepeliță

chiftele

Ingrediente: 

20 de ouă de prepeliță, 1/2 kg carne tocată (preferabil amestec porc și vită), 2 ouă, 2-3 linguri de muștar, sare, piper, pesmet, ulei (numai pentru prăjit), 2-3 linguri făină albă

Mod de preparare:

Se fierb ouăle de prepeliță și se curăță, apoi se tăvălesc pe un strat de făină, cât să le acopere.

Apoi carnea tocată, împreună cu ouăle, muștarul, sarea, piperul și pesmetul se amestecă bine, până se formează o compoziție omogenă. Atenție la sare, pentru că și muștarul are sare.

Se ia carne în mână cât să faci o chifteluță mai mare, apoi punem oul de prepeliță fiert și dat prin faină în mijloc. Ne jucăm un pic învârtind compoziția în mână, după care o tăvălim prin făină.

Pe măsură ce le facem le putem coace.

Se coc la foc potrivit pe ambele părți.

Le scoatem pe șervete de masă să absoarbă grăsimea, iar când s-au răcorit le putem tăia în două și pune pe platou.

Vă doresc poftă bună!